Carsko Drvo – Ko smo i šta želimo

paulovnija rasadnik

CARSKO DRVO D.O.O. RASADNIK PAULOVNIJE

POSLOVNI PODACI (matični broj: 21279927, pib: 109985258);

ADRESA: Balkanska 58, 37.000 Kruševac

Carsko Drvo is a company and nursery of paulownia seedlings. Our hybrid Paulownia Europa (biological name: Fortunei x Tomentosa) is dominant and the most popular paulownia hybrid in the country of origin – China. We have all the certificates. Our seedlings are phytosanitary correct and reviewed many times. We have fulfilled all the conditions for export of paulownia trees to foreign markets. Our contact number: +381604446117 (Viber also).

U posao sa paulovnijom ušli smo jako ambiciozno i pošteno. Kvalitetan hibrid rađa kvalitetnu sadnicu iz koje raste kvalitetno drvo. Za ovaj niz brinemo se mi, a ujedno, preuzimamo i deo budućeg rizika kada je zarada od paulovnije u pitanju. Mi smo, za sada, jedina kompanija u Srbiji koja, sem klasične prodaje sadnica, nudi i kooperaciju. Sem toga, kompanija Carsko Drvo pokrenula je i probnu proizvodnju peleta od paulovnije. To je prvi gotov proizvod napravljen u Srbiji od ovog drveta. Kompanija Carsko Drvo poseduje sve sertifikate a sadnice su više puta fito-sanitarno pregledane. Nudimo i mogućnost izvoza sadnica paulovnije po vrlo povoljnim uslovima.

Trenutni kapacitet našeg rasadnika je 20.000 sadnica ali će on, već od proleća 2018. biti veći. Osnivač kompanije Ivan Vujović, proteklih 15 godina proveo je u inostranstvu. Zato planiramo da njegove dugogodišnje veze i infrastrukturu, iskoristimo za plasman budućih proizvoda od paulovnije na strana tržišta, pre svega: Švedsku, Norvešku i Finsku.

U navedenim zemljama jako su popularne i veoma rasprostranjene drvene fasade, a paulovnija po svojim svojstvima, savrešno i bolje od svih drugih vrsta drveta, odgovara potrebama spoljne upotrebe. Naime, poznato je da paulovnija praktično uopšte ne upija vlagu, što je čini superiornom za potrebe fasada ili košnica. U planu imamo i proizvodnju drvenih sauna i njihov plasman na strana tržišta.

Paulovnija se, naravno, može jako uspešno primeniti i u industriji nameštaja kao tehničko drvo, kao furnir ili u proizvodnji parketa. Naš plan je da do 2019.godine uradimo probne uzorke sauna, parketa, košnica i drugih proizvoda od paulovnije, kako bismo uradili testiranje tržišta i započeli preliminarne pregovore sa domaćim i stranim kupcima.

Mi nismo samo prodavci sadnica, već aktivno radimo na razvoju tržišta za proizvode od paulovnije.

Ukoliko Vas zanima kupovina sadnica paulovnije ili kooperacija možete nam se javiti putem telefona 060 444 61 17 ili nam pošaljite poruku:

Please follow and like us:
20