Pelet od paulovnije

paulownia pellets

Naša kompanija Carsko Drvo napravila je pelet od paulovnije.

Prvi put u Srbiji, jedna firma napravila je gotov proizvod od paulovnije. Time smo otvorili novu stranicu u razvoju posla sa paulovnijom i dokazali opravdanost njene sadnje.

Posadite paulovniju ove jeseni. Postoje opcije kupovine i kooperacije za sadnju paulovnije. Obezbedili smo izuzetno niske cene sadnica za ovu namenu.

Većina zasada paulovnije u Srbiji namenjena je za buduće tehničko drvo (građu). Ipak, brži obrt novca omogućava vam sadnja za biomasu (pelet). Visina profita zavisi od toga da li prodajete sirovu biomasu, drveni čips ili pravite pelet.

Odnos uloga i zarade je odličan, pogotovu imajući u vidu da paulovnija raste ponovo iz istog korena. To znači da se prihod ubira svake druge godine iz istog zasada. Nema novih troškova, a rad je minimalan.

Probna proizvodnja peleta pokazala je brojne prednosti paulovnije. Ona se brzo suši, sama, prirodno, bez utroška energije za grejanje (sušenje). To je velika ušteda u procesu proizvodnje, te samim time daje prednost paulovniji u odnosu na druge drvne vrste.

SAZNAJTE VIŠE O PAULOVNIJI (klikni)

Pelet smo napravili od nezrele, mlade jednogodišnje paulovnije radi testiranja, a naš biznis plan podrazumeva seču dvogodišnjeg stabla jer tada postižemo bolji prinos, više drvenaste mase i kvalitetniji energent.

Paulovnija je pokazala prednost i u fazi drobljena, kao i u krajnjoj fazi peletiranja. Pelet od paulovnije se duplo brže proizvodi u odnosu na tradicionalne vrste – bukvu i hrast.

Obavezno pogledajte VIDEO:

Možete nas kontaktirati putem telefona 060 444 6117 ili popunite formular:

Please follow and like us:
20

One thought on “Pelet od paulovnije

Comments are closed.