Sadnice Paulovnije

paulownia leaf

Sadnice paulovnije u našem rasadniku pripadaju hibridu Paulownia Europa.

Sadnice paulovnije u rasadniku “Carsko Drvo“ rastu iz reznica korena dvogodišnjih biljaka, i zato su u startu mnogo jače od mladih zeljastih biljaka. Sadnice Paulownia Europa koje prodajemo su JEDNOGODIŠNJE, ČEPOVANE.  Čepovanje (sečenje do zemlje) vrši se da bismo na korenu, starom jednu godinu, dobili kvalitetnije, šire i veće stablo sa boljim prirastom. Time našim kupcima stavljamo na raspolaganje jaču i otporniju paulovniju a štedimo im jednu godinu uzgoja. Koren koji razvijaju biljke u našem matičnom rasadniku paulovnije ima mnogo veću koncentraciju enzima koji omogućava regeneraciju i rast sadnice.

Naše paulovnija sadnice odlikuje, pre svega, izuzetno jak i kvalitetan koren, što je ključ uspeha u ovom poslu, i najvažnije za kvalitetan prijem i uzgoj paulovnije.

cepovane sadnice paulovnije

Naše sadnice su sertifikovane, fito-sanitarno ispravne, NISU GMO. Inspekcijski nadzor vršen je i u Kini, i u Srbiji.

paulovnija rasadnik Paulownia Europa Hibrid se pretežno bazira na poznatoj sorti – Paulownia Fortunei. Ovaj hibrid paulovnije (biološki naziv: Fortunei x Tomentosa) je jedan od najpoznatijih i najzastupljenijih u zemlji porekla – Kini. Hibrid paulovnije Paulownia Europa nastao je dodatnom selekcijom izvornog hibrida i prilagođavanjem hladnijim uslovima evropskih zima. On može da izdrži ekstremne hladnoće od preko -25 C.

Osnovna prednost našeg hibrida, u odnosu na hibride koji se zasnivaju na sorti Paulownia Elongata, jeste u gustini i čvrstini i to možete videti u tabeli ispod:

paulovnija istraživanje

Naš način proizvodnje paulovnije omogućava nam praktično 100% prijem i opstanak sadnica koje kasnije plasiramo kroz komercijalnu prodaju i kooperaciju. Dajemo punu garanciju za apsolutni prijem biljaka.

Kupujte hibridne sadnice koje su proizvedene iz reznica korena ili “in vitro“ jer su to dva načina prenošenja punog genetskog potencijala i kvaliteta. Na tržištu Srbije postoje 2 glavne grupe hibrida. Prva grupa nastala je ukrštanjem sorti Paulownia Fortunei i Paulownia Tomentosa, dok se druga grupa zasniva na ukrštanju Paulownia Elongata i Paulownia Fortunei sorte. Zbog navedene prednosti (tabela iznad) u gustini i čvrstini drveta, ali i otpornosti na mraz, mi smo se odlučili za prvu opciju, to jest Paulownia Europa Hibrid.

Naša kompanija i rasadnik žele da Vam predstave samo i isključivo istinu. Prinosi koje možete očekivati za potrebe biomase, to jest, proizvodnju peleta su sasvim dobri, ali se nikako ne mogu očekivati astronomske zarade. Sadnja paulovnije fantastičan je izbor za preduzetnike koji se bave ili planiraju da se bave proizvodnje peleta. Osnovne prednosti paulovnije su kaloričnost, lak mrvljenje, brzo oslobađanje od vlage prirodnim putem, bez dodatnih troškova sušenja.

Za biomasu sadite od 2500 do 3000 biljaka po hektaru, a očekivani prinos na svake dve godine je 7o tona biomase (od 60 do 85). Za ogrev možete sami odabrati broj sadnica i gustinu sadnje a mi preporučujemo da to ne bude više od 1500 po hektaru.  Možete seći već u trećoj godini jer ste kupili jednogodišnje čepovane sadnice, a možete sačekati i četvrtu.

Za tehničko drvo (građu) sadite 600 sadnica po hektaru, a uz primenu minimuma agrotehničkih mera, možete očekivati oko 500 m3 građe, nakon 8 godina. Naravno, paulovniju za građu možete seći i ranije, čim prečnik stabla bude veći od 31 cm u prečniku.

Najveća prednost paulovnije je u tome što ima primenu u više industrija, energetici i poljoprivredi, što nakon seče raste ponovo iz istog korena, kao i u tome što nisu potrebni veliki rad, vreme i poznavanje poljoprivrede.

Ukoliko se odlučite za kupovinu kod nas, dobićete besplatno sve neophodne savete i znanja koja će vam omogućiti uspeh u ovom poslu. U zavisnosti od namene za koju sadite, možete obezbediti i budući plasman.

Cena za jesen 2017 je 1 evro – selekcija za biomasu i ogrev, i 2 evra – ekskluzivna selekcija za tehničko drvo prve klase. Za veće narudžbine i posede obezbedili smo dodatne popuste i mogućnosti saradnje.

Pozovite 060 444 61 17. Tu smo za sva Vaša pitanja.

SAZNAJTE VIŠE O PREDNOSTIMA PAULOVNIJE

Možete nam pisati i putem fomrulara:

Please follow and like us:
20